In het buitenland zijn ze ontzettend populair: handgemaakte sojakaarsen in het thema van boeken, personages en series. Ze zijn vrij kostbaar en de verzendkosten zijn torenhoog, maar té leuk om niet in je boekenkast te hebben staan. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en er zelf mee aan de slag te gaan.

In eerste instantie begon ik mijn kaarsen op mijn boekenblog Zon en Maan te verkopen, met behulp van social media. Begin 2017 besloot ik dat het tijd was om mijn kaarsen een merknaam te geven. Letters & Lights was geboren!

Letters & Lights
Vijfde donk 24
5233 XN ‘s Hertogenbosch
info@lettersandlights.nl
0624842525
KvK nummer: 56155816
BTW nummer: NL002226604B61

Emmy

Ik ben Emmy. Geboren in 1990 en propvol liefde voor boeken. Ik werk als freelance illustrator en blogger, naast mijn baantje bij de bibliotheek. Tevens maak ik kaarsen voor boeklovers. Jullie dus!

Ik hou ervan om lekker druk bezig te zijn; met mijn blog, met mijn illustraties en vooral met boeken. Na mijn opleidingen vormgeving (illustratie) en docent beeldende vorming wilde ik iets doen waar ik mijn passie ik kwijt kon.

Kaarsen

Al mijn kaarsen worden handgemaakt met behulp van mijn man. Bij elk thema probeer ik de juiste geur en kleuren uit te zoeken en een bijpassend label te ontwerpen; hierdoor weet ik de juiste sfeer te vangen van elk boek. Met de tijd hoop ik ons assortiment uit te breiden.

  • Alle kaarsen zijn gemaakt van sojawas. Sojawas gaat langer mee dan paraffine en walmt niet. Ook blijf je niet met restjes zitten; het hele potje gaat leeg!
  • Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met natuurlijke producten. De geuren zijn gebaseerd op etherische olie, waardoor het geen overheersende (chemische) geur heeft.
  • Handgemaakt met liefde
  • Verzending gaat via PostNL of via afspraak, bij uitzondering werk ik met Kiala, bijvoorbeeld naar Belgie. Neem vooral contact met me op voor de mogelijkheden.
  • Ik maak ook kaarsen in opdracht voor auteurs, uitgevers of boekhandelaren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Samenwerkingen

Letters & Lights staat open voor samenwerkingen.

Voorbeelden van samenwerkingen:

Painter’s Fire (Piper Perish) exclusief voor Celebrate Books.

Alohomora (Harry Potter ) exclusief voor Custom Jewels.

N.22, exclusief voor Joyce Roele

The Night Court, exclusief voor de Sarah J Maas box van Celebrate Books

Wonderland, exclusief voor de ‘My winter is all booked’ Celebrate Books Box

Aza Holmes, exclusieve John Green kaars van boekhandel De Vries in Haarlem

The yule ball, exclusieve kaars voor Custom Jewels

A New Chapter, exclusieve kaars voor Boox

Letters & Lights is een onderdeel van Zon en Maan Illustraties, kvk nummer: 56155816